2015-ben kezdtünk Kispesten, a wekerletelepi piacon zöldség és gyümölcs adományokat gyűjteni kispesti, mélyszegénységben élő családok részére. Először jobban ment, mint vártuk, aztán nehezebben, mint szerettük volna. Ha valamiből többet kaptunk, akkor más családoknak is vittünk, mert ha belecsöppensz ebbe a világba, hamar rájössz, nem nehéz rászorulót találni. Csak aztán bírd erővel.

Nézd meg rövid bemutatkozó videónkat: 

WEKERLEI ZÖLSÉGKOMMANDÓ

A jelenlegi kapacitásunk szerint 5 családnak tudunk folyamatosan segíteni, őket a Kispesti Családsegítő Szolgálat javasolta, illetve a munkánk során találkoztunk velük. A támogatott családok időnként cserélődnek. Ha többletünk van ételadományból, akkor azt más rászoruló családokhoz juttatjuk el, vagy a környék szociális ellátóihoz visszük: a Vöröskereszthez, a pesterzsébeti anyaotthonba vagy a családok átmeneti szállójára.
Nem egy távoli világ ez, nem különös, átok sújtotta emberekről beszélünk, hanem a szomszédainkról. A szegénység sokszor láthatatlan, mert ha nem ismersz személyesen ilyen családot, ha nem tévedsz be hozzájuk, akkor elképzelni sem tudod, hogy akár állandó munkahellyel rendelkező emberek sem tudnak a hónap végén mit tenni az asztalra. Hogy a gyerekeknek az iskola jelenti a rendszeres meleg ételt, gyümölcsöt, mert otthon, hétvégén nincs olyan. Mert a ház ablaka sem mindig árulkodik az örökké üres konyhapolcról, ahogy a ruha sem arról, hogy folyton éhes, aki benne van.
A kislány a negyedik a-ból, aki előttetek megy minden reggel, bizony lehet, hogy ő is. A kék dzsekis nő a megállóból, aki láthatóan munkába igyekszik minden hajnalban, ő pedig biztosan. Tudjuk, mert ismerjük őket, ültünk a konyhájukban hétről-hétre beszélgetve.

A Wekerlei Zöldségkommandóról és a Kispesti Szombati Tanodáról már rádióriportot is készítettek velünk. Ha kíváncsi vagy rá, ezen linken az egész adást meg tudod hallgatni.