SZOMBATI TANODA

 

A Kispesti Szombati Tanoda ötlete és megvalósult modellje a Zöldségkommandó szervezői fejéből pattant ki. A tanoda 2016 őszén indult a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum Forrásház intézményében. Jelenleg tizenhárom-tizennégy gyerek jár ide szombatonként 2-től 5-ig. A gyerekekkel kispesti önkéntesek, illetve az ELTE Tanító- és Óvóképző karának hallgatói tanulnak, játszanak, sütnek-főznek. Az egyetemi hallgatók 10-12-en vannak félévenként, az állandóságot a kispesti önkéntes csapat adja. Középiskolás diákok is jönnek hozzánk a közösségi szolgálatuk keretében.

A tanodában a gyerekek tapasztalatot szereznek abban, hogy ők fontosak, hogy ügyesek, hogy szerethetőek. Jó hangulatú, pozitív és elfogadó légkörben töltenek velünk heti három órát. A személyiségfejlesztésük, az önbizalom, önismeret növelése éppúgy cél, mint a szociális kompetenciájuk fejlesztése (együttműködés csoportban, egymás segítése, konfliktuskezelés). Cél továbbá, hogy az iskola kevésbé legyen kudarcok és rossz érzések forrása. Sok jó játékunk van, a délután egy részét pedig tanulással töltjük. Ezt próbáljuk úgy megoldani, hogy minden gyerekre külön felnőtt tanulópár jusson.

Ha szívesen tartoznál közénk, akkor írj nekünk a Kispesti Szombati Tanoda Facebook oldalon vagy a szombati.tanoda@gmail.com email címre.

Részletes tanodai kisokosunkat innen letöltheted.